ДОБРЕ ДОШЛИ В УЕБСАЙТА НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ"-ГР. КЪРДЖАЛИ

ЦМДТ "амалипе"

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЕС ЗА ДЕЦА, МЛАДЕЖИ И УЧИТЕЛИ

http://europa.eu/kids-corner

ДЕТСКИ КЪТ

http://europa.eu/kids-corner/index_bg.htm

КЪТ НА УЧИТЕЛЯ

http://europa.eu/teachers-corner/index_bg.htm

E-ОБРАЗОВАНИЕ

http://www.e-edu.bg

НАЦИОНАЛЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПОРТАЛ

http://start.e-edu.bg

БЪЛГАРСКИЯТ ПОРТАЛ НА ЗНАНИЕТО

www.znam.bg

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

www.bvu-bg.eu/nmvb

ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ "МРЕЖА НА УЧИТЕЛИТЕ НОВАТОРИ"

www.teacher.bg

ЕВРОПЕЙСКИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ

www.hrdc.bg

Откриване на новата учебна 2016/2017 година

Учениците от ОУ „ П.К.Яворов“гр.Кърджали казаха: „Здравей училище!“
Всяка есен, 15 септември идва със своя неповторим колорит, трепетно очакване и нови надежди!
Учениците от ОУ „ П.К.Яворов“, гр.Кърджали откриха учебната 2016/2017г. с напълно обновени кабинети – кабинет по биология и химия и кабинет по физика – нови чинове, нови мебели в слънчеви и весели тонове. В училището се обучават 420 ученици в 21 паралелки. В 9.00. ч. дворът на училището се изпълни с първокласници, усмихнати учители с букети в ръце, ученици и родители. Гост на тържеството послучай откриването на учебната 2016/2017г. беше г-жа Первин Риза от Община Кърджали.
Както всяка година, се постарахме да спазим българската традиция за едно празнично , запомнящо се събитие, което децата да носят в сърцата си като вълнуващ спомен, свързан с българското училище. По традиция, след химна и приветственото слово на директора, аплодирахме детското изпълнение на песните „ Да подадеш на някой ръка“ в изпълнение на ученици от 5 „А“кл. и „Катюша“ изпълнена от Айсун Михайлова и Хайрие Осман от 6 „Б“ клас. Неповторим колорит на нашия празник предаде изпълнинието на танцовия състав към ОУ „П.К.Яворов“с ръководител Гинка Захариева.
С трепетно нетърпение началото на тържеството очакваха 45 първокласници. Вълнението беше обзело и техните близки. Минавайки през ШЕСТИЦАТА най-малките ученици влязоха за първи път в класната си стая.
Силно прозвуча в слънчевото утро първото училищно звънче, закичено със здравец. Плиснахме вода от меденото менче с вяра, че ще ни върви и занапред и ще пребъде нашия малък свят на знанието.